Tuotantokannustin

Suomen av-alan tuotantokannustin käytössä 2017 alkaen.

Vuonna 2017 lanseerattu tuotantokannustin on jälleen vuonna 2018 haettavissa Business Finlandin kautta. Maksuhyvitys on haettavissa kriteerit täyttäville Suomessa kuvattaville pitkille elokuville, dokumenteille ja animaatiotuotannoille sekä fiktiivisille TV-sarjoille 1.1.2018 alkaen. Lue lisää ehdoista ja hakemisesta Business Finlandin sivuilta.

Tuotantokannustimesta

Suomen audiovisuaalinen ala on pitkään ajanut Suomeen kilpailukykyistä tuotantokannustinjärjestelmää, jolla tehdään Suomi houkuttelevaksi ulkomaisille elokuva- ja TV-tuotannoille. Tuotantokannustin on riskitön sijoitus valtiolle ja luo uusia veroeuroja, työpaikkoja, investointeja ja työpaikkoja Suomeen. Kannustimet ovatkin nykyään tärkein tekijä, joilla kansainvälisiä tuotantoja houkutellaan eri maihin. Pelkästään Euroopassa tuotantokannustin on käytössä 20 eri maassa.

Syksyllä 2016 Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen ja elinkeinoministeri Olli Rehnin yhteisestä ehdotuksesta budjettiriihessä syntyi päätös 10 miljoonan euron tuotantokannustimen perustamisesta silloisen Tekesin, nykyisen Business Finlandin alaisuuteen.