Johannes Östergård Student Academy Awards ehdokkaaksi

Kuva: Elina Manninen

Suomalainen elokuvantekijä Johannes Östergård finalistina 43. kertaa jaettavissa Student Academy Awardseissa

Suomalainen nouseva kyky Johannes Östergård on yksi Ulkomainen dokumentti-kategorian kolmesta finalistista. Dokumenttielokuva ”Tarfala” on hänen lopputyöelokuvansa Munichin televisio ja elokuva -yliopistosta. 1749 ympäri maailmaa olevan ehdokkaan joukosta finalisteiksi valittiin 39 elokuvaa seitsemään eri kategoriaan. Palkinnot jaetaan Los Angelesissa 22. syyskuuta.

”Tarfala” kertoo Ruotsin korkeimman vuoren Kebnekaisen vieressä Napapiirin pohjoispuolella sijaitsevan syrjäisen vaellusmajan vanhasta huoltomiehestä. Arktisen kylmän talven yksinäisyyteen vetäytyessään hän jättää taakseen arkipäivän rutiinit ja velvollisuudet tarkastellakseen elämäänsä ja etsiäkseen mielenrauhaa.

Tällä hetkellä Helsingissä asuva Östergård työskentelee freelanceohjaajana ja -elokuvaajana: ”Todella toivoin Tarfalan löytävän yleisönsä maailmalla, mutta tämä on paljon enemmän kuin saatoin toivoa. On jo itsessään suuri kunnianosoitus ja saavutus olla ehdokkaana, olen otettu.”

Kaikki Student Academy Award –palkitut elokuvat hyväksytään automaattisesti tulevaan vuoden 2017 Oscar-kisaan. Audiovisual Finland toivottaa Johannekselle onnea ja menestystä!


Lisätietoja Student Academy Awardseista: www.oscars.org/saa


Liitteet: Hi-res kuva

Aikaisempia tiedotteitamme