Audiovisual Finland on nyt osa uutta järjestöä Audiovisual Producers Finland - APFI ry

AV-alan uusi edunvalvonta- ja tekijänoikeusyhdistys aloitti toimintansa maaliskuussa 2018.

Ajankohtaista

Audiovisuaaliselle alalle uusi kotimaisten sisällöntuottajien yhdistys: Audiovisual Finland ry on nyt osa Audiovisual Producers Finland – APFI ry:tä

Elokuva- ja tv-alalle on syntynyt uusi kotimaisten sisällöntuottajien yhdistys Audiovisual Producers Finland – APFI ry. Sen tehtävinä ovat suomalaisen audiovisuaalisen sisältötuotantoalan tuottajien edunvalvonta, kansainvälistymisen edistäminen, tekijänoikeuksien kollektiivinen hallinnointi sekä alan tapahtumien ja kilpailujen järjestäminen.

Audiovisuaalisen alan tuottajien edunvalvonta- ja tekijänoikeusyhdistykset Satu ry, Elokuvatuottajat ry, Audiovisual Finland ry sekä Tuotos ry yhdistivät toimintansa yhdeksi yhdistykseksi maaliskuussa 2018. Yhdistymisen taustalla ovat alan kasvavat tarpeet. Markkinoiden jatkuva kehitys, kilpailuedellytysten edistäminen sekä alan kansainvälistyminen edellyttävät yhä tehokkaampaa ja asiantuntevampaa palvelua yhdistyksen jäsenille, asiakkaille ja sidosryhmille.

Lue lisää

Suomeen av-alan tuotantokannustin 2017 alkaen!

Tekesin hallinnoima tuotantokannustin on haettavissa jälleen 2.1.2018 alkaen.

Kannustimista on tullut merkittävä ohjaava tekijä kuvauspaikkoja ja yhteistuotantokumppaneita valittaessa. Opetus- ja kulttuuriministeri Sanni Grahn-Laasosen ja silloisen elinkeinoministeri Olli Rehnin yhteisestä ehdotuksesta syntyi syksyn 2016 budjettiriihessä päätös 10 miljoonan euron tuotantokannustimen perustamisesta. Pitkille elokuville, dokumenteille, animaatiotuotannoille ja TV-sarjoille tarkoitettu maksimissaan 25 prosentin maksuhyvityksen rahoitus jakautuu puoliksi Työ- ja elinkeinoministeriön sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön kesken. Lisätiedot ja hakuohjeet löytyvät Tekesin sivuilta.

Facebook

Ota yhteyttä

Audiovisual Finland
(Ent. Favex)

Urho Kekkosen katu 2 C, 00100 Helsinki
Näytä sijainti Google Mapsissa

Tietoa meistä

Audiovisual Finland (aiemmin FAVEX - Finnish Film & Audiovisual Export) on perustettu vuonna 2007 palvelemaan suomalaisen elokuva- ja TV-alan alan tarpeita kansainvälistymisen ja kasvun saralla.

Jäsenemme ovat:
Satu ry (Suomen audiovisuaalisen alan tuottajat), Elokuvatuottajat ry, Tuotos (AV-tuottajien tekijänoikeusyhdistys) sekä Kopiosto (tekijänoikeusjärjestö)

Partnerijäsenemme ovat:
Yle, Finnanimation ja Suomen elokuvatoimistojen liitto

Audiovisual Finlandin hallitus 2017:
Valtteri Niiranen (pj), (Mirkka Kivilehto)
Tom Carpelan, (Kirsi Colliander)
Miia Haavisto, (Sari Väänänen)
Jonathan Tuovinen, (Milla Bruneau)

Y-tunnus: 2164412-0

Verkkolaskutusohjeemme